Energie besparen: 8 tips voor januari

Slim van start - alle tips op een rij (2)

De maand januari stond bij Klimax in het teken van energie bespaar advies. De maand december is tenslotte met al die feestdagen al duur genoeg! Daarom gaven wij via onze social media kanalen in de maand januari bespaartips weg. Deze energie bespaartips hebben we op een rijtje gezet om ze nog eens goed na te kunnen lezen. 

1. Verlicht je huis energiezuinig

Vervang alle gloeilampen en halogeenlampen door led-verlichting. Begin met lampen die vaak aan zijn en veel licht geven. Daar is de meeste energie te besparen.

2. Maak gebruik van raambekleding

Raam bekleding houdt de koud tegen, verlaagt je energiefactuur én is ook nog eens gezellig!

3. Probeer sluipverbruik te voorkomen
Sommige apparaten zoals de oplader van je telefoon gebruiken onnodig stroom als de stekker nog in het stopcontact zit of als apparaten in de stand-by stand staan. Zet (als het mogelijk is) alle apparaten uit en haal in sommige gevallen de stekker uit het stopcontact.

4. Schaf een slimme meter aan en een verbruiksmanager
Krijg overzicht in je energieverbruik door de slimme meter te combineren met een energieverbruiksmanager. Hierdoor zie je hoeveel energie je verbruikt en waaraan. Ook kan de energieverbruiksmanager helpen om doelen te stellen en deze te bereiken.

5. Laat je huis beter isoleren

Met goede isolatie voorkom je warmteverlies en zorg je voor een lagere energierekening. Daarnaast creëer je meer wooncomfort in de zomer want met goede isolatie houd je ook de hitte buiten!

6. Ga over op duurzame warmte met een warmtepomp
Bij deze manier van verwarmen komen veel voordelen kijken.
1 Bespaar fors op je energierekening
2 Word onafhankelijk van gasleveranciers
3 Het huis wordt meer waard
4 Je draagt bij aan de toekomst van de volgende generatie
5 Jouw huis wordt aardgasvrij en klaar voor de toekomst ➡ Iedereen moet er uiteindelijk aan geloven! 

Lees hier meer.

 

Klaar voor een warmtepomp?

Vul de vragen in en wij geven u een vrijblijvend advies voor uw huis!

7. Maak gebruik van zonne-energie

Zet een zonneboiler in om warm water op te wekken voor je verwarming of warm tapwater en bespaar zo op je energierekening! Ook kun je kiezen voor zonnepanelen. Wek door middel van zonnepanelen stroom op voor de elektriciteit die je verbruikt en geef de extra opgewekte stroom terug aan het net. Lees hier meer. 

8. Ventileer voldoende 

Het vasthouden van warmte en het gebruik van goede isolatie is natuurlijk belangrijk. Goed isoleren betekent ook goed ventileren! Een droger huis is gemakkelijk te verwarmen en de lucht die je inademt blijft fris en gezond.

Lees hier meer.

Besparen heb je namelijk zelf in hand! Als u wat meer informatie nodig heeft over besparingsmaatregelen zoals een warmtepomp, een systeem met zonne-energie of een ventilatiesysteem, dan adviseren onze adviseurs u natuurlijk graag.