Zonneboiler laten installeren?

Warm water via een zonneboiler op uw dak

Hoe werkt een zonneboiler?

Zonneboilers werken op zonne-energie en leveren warm water voor uw woning. Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor gas, omdat het geen CO2-uitstoot geeft en het gebruik maakt van zonne-energie als duurzame energiebron. Een zonneboiler wordt niet het hele jaar gebruikt. Wanneer er minder zonlicht is, zoals in de winter, kan een combiketel of een warmtepomp helpen.

Zonneboiler combi met warmtepomp of ketel

Een zonneboiler werkt via een zonnecollector die op het dak wordt geplaatst. De vloeistof die door de zonnecollector loopt, wordt door de warmte van de zon opgewarmd en getransporteerd in buizen door een voorraadvat (de boiler). Op deze manier wordt het water in het vat opgewarmd en kunt u gebruik maken van warm water.

In sommige gevallen wordt een zonneboiler combi aangeraden, zodat u ook de centrale verwarming van uw woning kunt regelen. Een zonneboiler combi is een combinatie van zonnecollectoren en een ingebouwde cv-brander. In de koude wintermaanden of bij slecht weer vangt de cv-brander een tekort aan warmte via de zonnecollectoren op.

Een zonneboiler stoot geen CO2 uit en is daarmee een duurzame oplossing. U kunt een zonneboiler ook combineren met een warmtepomp voor de verwarming van uw woning.

De voordelen van een zonneboiler

  Besparing op energielasten
Uw energielasten gaan omlaag, omdat u zelf warm water opwekt. Hiervoor heeft u geen energie meer nodig van energieleveranciers.

Milieuvriendelijke keuze
U verlaagt de CO-2 uitstoot van uw huis en helpt mee aan een schonere aarde.
  Woningwaarde stijgt
Door het plaatsen van een zonneboiler stijgt de waarde van uw woning.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen.

Contactformulier

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!


Is een warmtepomp geschikt voor uw woning?

Wilt u uw woning optimaal verduurzamen? Kies dan voor zonne-energie in combinatie met een warmtepomp. Doe de check of een warmtepomp geschikt is voor uw woning.