fbpx

Genieten van een gezond binnenklimaat

Om te kunnen genieten van een gezond binnenklimaat heeft u schone, gezonde, gekoelde en gefilterde lucht nodig. Om te kunnen koelen en ventileren, leggen wij airco-installaties, ventilatiesystemen en WTW installaties aan.  Klimax heeft jarenlange ervaring met het installeren van airco- en ventilatie installaties en helpt graag bij het adviseren en installeren van de geschikte installatie voor jou.

Airconditioning

Wij monteren airconditioningsystemen met als doel het leveren van schone, gezonde en gekoelde lucht. Een airconditioner wordt vaak alleen gebruikt voor het koelen van een ruimte in de zomer. Sommige airconditioners kunnen daarentegen ook de temperatuur constant op peil houden. Dat is voordelig want een persoon kan beter functioneren als het lichaam geen temperatuurschommelingen ondervindt.

Bekijk alle airconditioners van onze hoofdleverancier Daikin hier.


Bluevolution systemen


Vloermodellen


Multi-split

Ventilatie/WTW systemen

Wij installeren ventilatiesystemen want bij een goed geïsoleerd huis of pand is ventilatie erg belangrijk voor een gezond klimaat. Voor een gezond binnenklimaat zijn er vijf dingen nodig: ventilatie, warmteterugwinning (WTW), luchtbehandeling, bevochtiging en filtering.

Bij een ventilatiesysteem wordt er verse buitenlucht naar binnen gehaald. Voordat de oude lucht naar buiten wordt getransporteerd wordt de warmte eruit ontrokken. Dit wordt gedaan voor een maximaal comfort en energierendement. Het systeem zorgt voor een optimaal evenwicht van de vochtigheid binnen en buiten. Gezonde lucht wordt mede veroorzaakt door filtering. Het filteren van de lucht houdt in dat het stof en geurtjes verwijdert en verontreinigt.

Een prettige temperatuur is persoonlijk, maar in de winter betekent dat voor bijna iedereen dat de ruimte verwarmd wordt en in de zomer vaak gekoeld. Hoewel verwarmen of koelen van een ruimte steeds energiezuiniger kan, blijft het energie kosten. Het is zonde om die energie te verspillen en dat is wat u doet als u ventileert met bijvoorbeeld een open raam. De geklimatiseerde lucht zal via het raam verdwijnen.

Bekijk alle ventilatiesystemen en WTW installaties van onze hoofdleverancier Daikin hier.

Contact

Klimax heeft meer dan 20 jaar ervaring in het helpen van huishoudens en bedrijven met hun plannen om te gaan verduurzamen.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in het plaatsen van airconditioning en ventilatiesystemen.

Ook benieuwd of uw huis geschikt is voor een warmtepomp?

Vul de vragen in en wij geven u een vrijblijvend advies voor uw huis!

Contactformulier
WhatsApp Whatsapp met ons!