fbpx

Koelen en ventileren

Wij koelen en ventileren voor schone, gezonde en gekoelde lucht voor een gezond binnen klimaat. Om te kunnen koelen en ventileren, leggen wij airco-installaties, ventilatiesystemen en WTW installaties aan. 

 

Klimax heeft jarenlange ervaring met het installeren van airco- en ventilatie installaties en helpt graag bij het adviseren en installeren van de geschikte installatie voor jou.

Koelen

Wij leggen airco-installaties aan met als doel het leveren van schone, gezonde en gekoelde lucht. Een airconditioner wordt vaak alleen gebruikt voor het koelen van een ruimte in de zomer. Sommige airconditioners kunnen daarentegen ook de temperatuur constant op peil houden. Dat is voordelig want een persoon kan beter functioneren als het lichaam geen temperatuurschommelingen ondervindt.

Bekijk alle airconditioners van onze hoofdleverancier Daikin hier.

Ventileren

Wij installeren ventilatiesystemen want bij een goed geïsoleerd huis of pand is ventilatie erg belangrijk voor een gezond klimaat. Voor een gezond binnenklimaat zijn er vijf dingen nodig: ventilatie, warmteterugwinning (WTW), luchtbehandeling, bevochtiging en filtering.

Bij een ventilatiesysteem wordt er verse buitenlucht naar binnen gehaald. Voordat de oude lucht naar buiten wordt getransporteerd wordt de warmte eruit ontrokken. Dit wordt gedaan voor een maximaal comfort en energierendement. Het systeem zorgt voor een optimaal evenwicht van de vochtigheid binnen en buiten. Gezonde lucht wordt mede veroorzaakt door filtering. Het filteren van de lucht houdt in dat het stof en geurtjes verwijdert en verontreinigt.

Een prettige temperatuur is persoonlijk, maar in de winter betekent dat voor bijna iedereen dat de ruimte verwarmd wordt en in de zomer vaak gekoeld. Hoewel verwarmen of koelen van een ruimte steeds energiezuiniger kan, blijft het energie kosten. Het is zonde om die energie te verspillen en dat is wat u doet als u ventileert met bijvoorbeeld een open raam. De geklimatiseerde lucht zal via het raam verdwijnen. Een gezond binnenklimaat kan ook verzorgd worden door een ventilatiesysteem met WTW installatie.

WTW installaties

In de winter helpt de WTW installatie bij het verwarmen door middel van de binnenlucht en wordt de koude buitenlucht voorverwarmt. Het voordeel van dit systeem is dat de er binnen veel minder sterk verwarmd hoeft te worden en er energie bespaard wordt. In de zomer kan met behulp van een airconditioning gekoelde lucht worden terug gewonnen. Hierdoor maak je het hele jaar gebruik van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

 

Bekijk alle ventilatiesystemen en WTW installaties van onze hoofdleverancier Daikin hier.
 

Ben je geïnteresseerd in het laten installeren van airco/ventilatie en WTW installatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

WhatsApp Whatsapp met ons!