Genieten van een gezond binnenklimaat

Met een ventilatiesystemen en/of WTW-unit

Ventilatiesystemen en warmteterugwinning (WTW)

Om te kunnen genieten van een gezond binnenklimaat heeft u schone, gezonde, gekoelde en gefilterde lucht nodig. Klimax heeft jarenlange ervaring met het installeren van ventilatiesystemen en helpt graag bij het adviseren en installeren van de geschikte installatie voor u.

Voor een gezond binnenklimaat zijn er vijf dingen nodig: ventilatie, warmteterugwinning (WTW), luchtbehandeling, bevochtiging en filtering.

Bij een ventilatiesysteem wordt er verse buitenlucht naar binnen gehaald. Voordat de oude lucht naar buiten wordt getransporteerd wordt de warmte eruit ontrokken. Dit wordt gedaan voor een maximaal comfort en energierendement. Het systeem zorgt voor een optimaal evenwicht van de vochtigheid binnen en buiten. Gezonde lucht wordt mede veroorzaakt door filtering. Het filteren van de lucht houdt in dat het stof en geurtjes verwijdert en verontreinigt.

Een prettige temperatuur is persoonlijk, maar in de winter betekent dat voor bijna iedereen dat de ruimte verwarmd wordt en in de zomer vaak gekoeld. Hoewel verwarmen of koelen van een ruimte steeds energiezuiniger kan, blijft het energie kosten. Het is zonde om die energie te verspillen en dat is wat u doet als u ventileert met bijvoorbeeld een open raam. De geklimatiseerde lucht zal via het raam verdwijnen.

Bekijk alle ventilatiesystemen en WTW installaties van onze hoofdleverancier Daikin hier.

 

Is uw woning klaar voor een warmtepomp?

Doe de check en ontvang vrijblijvend een eerste advies!

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in het plaatsen van een ventilatiesysteem.

Contactformulier

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!