, Je nieuwe huis direct verduurzamen met ‘Nu of Nooit’

Je nieuwe huis direct verduurzamen met ‘Nu of Nooit’

Om de verduurzaming van huizen te versnellen in de gemeente ’s-Hertogenbosch, is er een samenwerking ontstaan tussen makelaar, hypotheekadviseur, architect, energie-adviseur, aannemer en installateur rond de verkoop en aankoop van een huis.

Samen doen we dat onder de vlag van ‘’Nu of Nooit’ en maken we het verkopers en kopers makkelijker om de juiste stappen te zetten. Wij zijn trots dat we als een van deze partijen een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamer ’s-Hertogenbosch.

Financiële voordelen
Hét kopen van een huis is hét moment om duurzame aanpassingen te doen vanwege aantrekkelijke financiële voordelen. Je kunt nu meer lenen terwijl je energierekening omlaag gaat. Wanneer je toch gaat verbouwen, neem je deze aanpassingen in één moeite mee. Zo hoef je later niet nog een keer naar de hypotheekadviseur.

Samenwerking ‘Nu of Nooit’ zorgt voor gemak
De makelaar verzorgt voor de verkoper van een huis met een lager energielabel al een concreet verbeteringsvoorstel in overleg met de energie-adviseur. Dat kan een standaard aanbod zijn voor zonnepanelen, maar ook een advies met de gespecialiseerde architect dat je helemaal voorbereidt op een nul op de meter’- huis. Met zo’n duurzaam aanbod kunnen potentiële kopers direct zien wat de mogelijkheden zijn voor de aanpassingen – inclusief de kosten en de besparingen. De hypotheekadviseur kent alle mogelijkheden voor duurzame verbetering van een huis, dus je kunt snel schakelen.

Aanjager
“Nu of Nooit past in het streven van de gemeente ’s-Hertogenbosch om grote stappen te zetten in het verduurzamen van huizen”, aldus wethouder Mike van der Geldt. “Met deze verbinding van Bossche partijen maken we de stappen om een nieuw huis direct te verduurzamen concreet en gemakkelijk.

Nu of nooit je huis toekomstbestendig verkopen (pdf)

Nu of nooit je duurzame verbetering aantrekkelijk financieren (pdf)

Nu of nooit een toekomstbestendig huis kopen (pdf)