, 7 redenen om energiezuinig te gaan wonen

7 redenen om energiezuinig te gaan wonen

Energiezuinig wonen is niet alleen goed voor het milieu. Het biedt ook veel andere voordelen. Bent u nog niet helemaal overtuigd van de redenen om energiezuinig te gaan wonen? Wij zetten de zeven belangrijkste redenen op een rij.

1.  U Zorgt voor een optimaal wooncomfort in uw huis: Wanneer u energiezuinig gaat wonen, begint u meestal met het isoleren van de woning. Door het isoleren van een woning en het installeren van een warmtepomp zorgt u voor een comfortabel warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Sommige warmtepompen kunnen namelijk ook koelen en door de goede isolatie komt de warme buitenlucht (als u goed de deuren dichthoudt) minder snel uw huis binnen.

 

2. U Bespaart op de energierekening: Door het isoleren van de woning verliest u weinig warmte. Hierdoor hoeft u minder te stoken en gaan uw stookkosten omlaag. Daarnaast kunt u met een warmtepomp duurzaam uw tapwater verwarmen. U kunt hierdoor jaarlijks erg veel geld besparen. Uw huis krijgt hierdoor ook een hoger energielabel.

 

3. Het wordt makkelijker om uw woning verkopen: Doordat het energielabel van uw woning stijgt, wordt uw woning meer waard. Zolang u in de woning woont, profiteert u dus van een energiezuinige woning en als u uw woning wilt verkopen, profiteert u van de hogere waarde van uw woning.

4. U bent klaar voor de toekomst: Door uw huis energiezuinig te maken, voldoet uw woning aan de wetten die zijn gemaakt om Nederland te verduurzamen. Bijna alle huishoudens moeten namelijk in 2030 van het gas af zijn en dat gaat sneller dan u denkt. We zitten namelijk al bijna in 2020! Als u nu al een eerste stap in de goede richting zet, bent u eerder klaar voor de toekomst.

5. U gaat gezonder wonen: Goed isoleren, betekent ook goed ventileren! U wilt natuurlijk wel dat de lucht die niet verloren gaat schoon is. Ventileren zorgt ervoor dat de lucht binnen de woning gezond blijft. Hierdoor wordt u minder snel ziek en voorkomt u vocht- en schimmelvorming in het huis.

6. U draagt bij aan een schoner milieu voor de volgende generatie: Energiezuinig wonen is niet alleen voordelig voor u, maar heeft natuurlijk ook een maatschappelijk voordeel. U bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en dat zorgt ervoor dat u minder CO2 uitstoot.

7. U wordt minder afhankelijk van externe partijen: De komende jaren zullen de prijzen voor gas blijven stijgen. Door de prijzen omhoog te schroeven, wil de overheid huishoudens stimuleren om van het gas af te gaan. Door te kiezen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp zal uw energierekening veel lager worden, want u bent minder afhankelijk van externe partijen.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft of u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van uw huis!

 
Contactformulier

[contact-form-7 id=”185″ title=”Contact Form”]