Visie van Jody van de Griendt in 2014

In 2014 vertelde eigenaar Jody van de Griendt zijn visie op het gebied van digitalisatie in de duurzame installatiebranche.

Jody van de Griendt heeft een uitgesproken visie op de installatiebranche. Energieleverende gebouwen zijn niet ver meer, sensortechnologie en robotisering zijn de belangrijkste trends voor de komende jaren en het traditionele installatiebedrijf verdwijnt. De 47-jarige directeur van Klimax installatiebedrijven wil de eerste digitale installateur van Nederland worden. Een kantoor en een magazijn zijn volgens hem straks overbodig, evenals (vast) personeel en bedrijfsbussen.

“De wereld zal niet meer draaien om het bezit van deze productiemiddelen, maar om het gebruik ervan. En dat geldt ook voor kennis.”

K&S ging in 2014 op zoek naar ondernemers in de installatiebranche met een bijzondere kijk op ondernemen. Jody van de Griendt (1967) gelooft in een toekomst met niet-gasgerelateerde installaties en onafhankelijk- heid van de Nutsbedrijven. ‘Elke nieuwe woning moet vanaf nu een klein energiebedrijfje zijn. Nutsbedrijven baseren hun verdienmodel op fos- siele brandstoffen die opraken en bovendien de wereld naar de knoppen helpen.’

Benieuwd naar meer? Lees zijn hele visie van destijds!  Link (pdf)

, Visie Klimax eigenaar Jody van de Griendt