Hoe krijg je schone lucht in huis?

, Hoe krijg je schone lucht in huis?

Bron: Duurzaam Nieuws    –   Beeld: Daikin

Schone lucht in huis van belang voor gezondheid

Luchtkwaliteit en fijnstof zijn onderwerpen die regelmatig in het nieuws zijn terug te vinden. Dan gaat het vaak over de lucht buiten. Maar ook binnen kan de kwaliteit van de lucht onder druk staan. Een slecht binnenmilieu kan directe gevolgen hebben voor uw gezondheid. 

Schone lucht in huis door te ventileren

Schone lucht in huis in de vorm van ventilatie zorgt ervoor dat u schadelijke stoffen naar buiten afvoert. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vocht door koken, transpiratie en ademen. Te veel vocht, zonder schone lucht in huis, geeft schimmels en huisstofmijt vrij spel. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals benauwdheid, hoesten of verkoudheid. 

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het ook van belang dat de temperatuur aangenaam is, er voldoende daglicht aanwezig is en dat de luchtkwaliteit aan de eisen voldoet. De luchtkwaliteit wordt soms negatief beïnvloed doordat huizen potdicht worden geïsoleerd, er komt dan geen schone lucht in huis binnen. Regelmatig het huis ventileren, door middel van een open raam of open deur, zorgt dat er veel schone lucht in huis binnen komt.

Schone lucht in huis door ventilatiesysteem

Om het binnenklimaat te verbeteren, kan er gekeken worden naar luchtvervuilende bronnen in huis en zal de vervuilde lucht beter moeten worden afgevoerd. Een van die bronnen is fijnstof. Lees meer over fijnstof via het artikel van Duurzaamnieuws.

Wij vinden het belangrijk dat u uw huis goed ventileert en vervuilde lucht, zoals fijnstof, zo veel mogelijk afvoert. Met een ventilatiesysteem voorkomt u schimmelvorming, vieze luchtjes, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten.

U kunt daarbij ook kiezen voor een ventilatiesysteem met WTW. WTW staat voor warmteterugwinning en dat houdt in dat de warmte uit de oude lucht wordt onttrokken voordat deze naar buiten wordt getransporteerd. Op die manier behoudt u een maximaal comfort en hoog energierendement.

Wilt u meer weten over ventileren via een ventilatiesysteem? Wij adviseren u graag over welke oplossing het best bij uw situatie past.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Dat kan telefonisch via 073-6124742 of vul onderstaand formulier in.