Schone lucht in huis van belang voor gezondheid

Bron: Duurzaam Nieuws    –   Beeld: Daikin

Luchtkwaliteit en fijnstof zijn onderwerpen die regelmatig in het nieuws zijn terug te vinden. Dan gaat het vaak over de lucht buiten. Maar ook binnen kan de kwaliteit van de lucht onder druk staan.

Ook een slecht binnenmilieu kan directe gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom leggen we hier uit wat fijnstof is, wat de risico’s van fijnstof zijn, hoe fijnstof zich kan ophopen en hoe u kunt onderzoeken of fijnstof in uw huis of kantoor voorkomt.

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het van belang dat de temperatuur aangenaam is, er voldoende daglicht aanwezig is en dat de luchtkwaliteit aan de eisen voldoet. De luchtkwaliteit wordt soms negatief beïnvloed doordat huizen potdicht worden geïsoleerd. Ook de ventilatie van woningen laat vaak te wensen over doordat mensen te weinig luchten, maar ook steeds vaker door slecht functioneerde ventilatiesystemen.

Om het binnenklimaat te verbeteren, moet er gekeken worden naar luchtvervuilende bronnen in huis en zal de vervuilde lucht beter moeten worden afgevoerd. Een van die bronnen is fijnstof. Lees meer over fijnstof via het artikel van Duurzaamnieuws.

 

Wij vinden het belangrijk dat u uw huis goed ventileert en vervuilde lucht, zoals fijnstof, zo veel mogelijk afvoert. Met een ventilatiesysteem voorkomt u schimmelvorming, vieze luchtjes, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten.

Wilt u meer weten over ventileren via een ventilatiesysteem? Klik hier.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Dat kan telefonisch via 073-6124742 of vul onderstaand formulier in. 

Deel artikel
Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Share on Facebook

Facebook

WhatsApp Whatsapp met ons!