Klantverhalen < Verhaal Norbert

Hybride warmtepomp ervaring

“Het wooncomfort is eigenlijk beter geworden door de warmtepomp.”

Het verhaal van Norbert – Woning uit 1978

Warmtepomp ervaring Norbert
Hoe bent u tot de keuze gekomen om te gaan verduurzamen en een warmtepomp te nemen?

Nou uiteindelijk moeten we allemaal iets doen. Dus de keuze was voor ons meer: Hoe ga je het doen? Want je kunt natuurlijk op meerdere manieren verduurzamen. Ik kwam met Jasper in gesprek en die had bij hem thuis al een warmtepompinstallatie neergezet en zo ben ik daar op verder gegaan.

Dus toen ben ik 2018 begonnen met de temperatuur van onze gasketel om laag te zetten naar 55 graden. Dit deden we om te kijken of het huis daarmee warm bleef en gelukkig bleef het huis warm. Dus toen heb ik deze gemaakt om het te gaan doen.

“Uiteindelijk moeten we allemaal iets doen. Dus de keuze was voor ons meer: Hoe ga je het doen?”

Klimax ervaring hybride warmtepomp norbert
Wat voor warmtepomp systeem en maatregelen hebben jullie genomen?

Het systeem is een Daikin hybride warmtepomp met een Intergas ketel en daarnaast ook 32 zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen is 9900 Wph en het stroom verbruik dat we hadden voor de komst van de warmtepomp stond bijna op 4000 KWh. Met de komst van de warmtepomp wordt dat wel verdubbelt, maar we hebben gelukkig nog wel iets over. We wekken alles zelf op.

Verder hebben we nog geen extra isolatiemaatregelen genomen. Misschien dat we dat in de toekomst nog wel gaan doen, maar we stoken eigenlijk alleen in de woonkamer met een convectorput een radiator en daar houden wij het huis prima op warm.

Hoe ervaart u het wooncomfort sinds de aanschaf van de warmtepomp?

Het wooncomfort is niet veranderd. Het lijkt wel of het warmer is geworden in het huis. Er is een constante temperatuur. Dus het woongenot is niet achteruit gegaan. We ervaren geen hinder door de warmtepomp, want het wooncomfort is eigenlijk beter geworden daardoor.

“Als je dat over een jaar uit gaat smeren, krijgen we ongeveer €2000,- terug.”

Plaatsing warmtepomp norbert
Hoe hebben jullie de warmtepomp installatie gefinancierd en wat heeft het jullie opgeleverd?

De installatie hebben we gefinancierd met het energie bespaarfonds. Dat is een fonds waar de Gemeente Den Bosch actief mee naar buiten kwam. Dat was toen een lening met 1% rente over het bedrag. Zo hoefde we alles niet in één keer van onze rekening te halen. Zo hebben we het gefinancierd.

Vanaf augustus 2019, het moment dat de installatie draaide, hebben we ongeveer €1000,- teruggekregen van onze energieleverancier Vattenfal en als je dat over een jaar uit gaat smeren, krijgen we ongeveer €2000,- terug.

“De warmtepomp installatie zoals Klimax hem heeft aangeboden, daar had ik volledig vertrouwen in.”

Plaatsing Zonnepanelen Norbert
Waarom heeft u uiteindelijk voor Klimax gekozen?

Ik had meerdere offertes opgevraagd bij verschillende bedrijven en je krijgt via internet natuurlijke meerdere aanbiedingen. Een aanbieder kwam met een warmtepomp zo groot als een schoenendoos en die zou naast de bestaande ketel komen, maar met de helft van het aantal panelen dan dat wij nu hebben en ik geloofde daar niet echt in. De warmtepomp installatie zoals Klimax hem heeft aangeboden met de berekening van het aantal zonnepanelen, daar had ik volledig vertrouwen in.

Wilt u net als Norbert besparen op uw energierekening?

Neem dan direct contact met ons op!

Of doe de 2-minuten check en ontvang direct van ons een vrijblijvende offerte!