Vanaf 2020 kunnen kleinere ondernemers gemakkelijker subsidie aanvragen voor energiebesparende investeringen.

, Vanaf 2020 kunnen kleinere ondernemers gemakkelijker subsidie aanvragen voor energiebesparende investeringen.

BRON: RTLZ /BUSINESS INSIDER 

Beeld © Klimax Installatiebedrijven

De bakker, de fietsenmaker en andere kleine bedrijven moeten geholpen worden met de omslag naar duurzame energie. Daarom willen de vier regeringspartijen dat er 100 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor onder meer zonne-energie.

Het geld moet specifiek naar het midden- en kleinbedrijf, dat met de huidige groene subsidies te vaak tussen wal en schip valt. Die subsidies komen te vaak terecht bij grote bedrijven, vinden de partijen. Ze willen dat het bedrag bovenop het extra geld komt dat het kabinet recent aankondigde om de klimaatdoelen te halen.

Door het aantrekkelijker te maken voor kleinere ondernemers om te investeren in zonnepanelen, plukken ze er zelf ook sneller de vruchten van.” Aldus CDA-Kamerlid Agnes Mulder, die dinsdag samen met VVD, D66 en ChristenUnie een voorstel doet om hier werk van te maken.

Voor huizen zijn er al allerlei regelingen. Die moeten er ook voor bedrijven komen.” Zegt D66-Kamerlid Matthijs Sienot. Bedrijven worden verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen, en de overheid hierover in te lichten.

“Maar het is belangrijk dat een mkb-ondernemer dan óók de financiële mogelijkheid heeft om daarin te investeren. Anders blijft die informatieplicht een “dode letter” . Zegt VVD’er Mark Harbers. 

Meer weten over zonnepanelen? Lees het hier.  Een afspraak maken of vragen? Neem contact met ons op!