Onze projecten < Verduurzaamde woning uit 1973

Aardgasvrij wonen met een woning uit 1973

1Foto-huis-vooraanzicht-1-2-oko80nm4dil8q67t26yxk1kj6ncx1swcmx1asafac4

Projectdetails
Bouwjaar: 1973
Plaats: Vijfhuizen
Soort project: Verduurzamings-/renovatieproject
Doel: Aardgasvrij wonen
Systemen:

– Lucht/water warmtepomp Daikin

– Zonnepanelen

– SolarEdge omvormer

– Balansventilatie met WTW

Oud huis volledig aardgasvrij gemaakt

Ook een wat oudere woning kan volledig duurzaam. Een perfect voorbeeld is het verhaal van de twee-onder-één-kap woning uit de jaren ’70.

Zij hebben een ventilatiesysteem van Zehnder laten installeren. Die zorgt ervoor dat er evenveel verse lucht wordt toegevoerd als gebruikte lucht wordt afgevoerd. De toevoeging van warmteterugwinning maakt het systeem erg energiezuinig. Er ontstaat maximaal comfort dankzij voorverwarming van de buitenlucht in de winter en de temperering van de buitenlucht in de zomer voor een comfortabel binnenklimaat.

Ook maakt deze woning geen gebruik meer van aardgas, maar wordt door de lucht/water warmtepomp van Nibe voorzien van warmte voor verwarming en warm tapwater.

Deze installaties werken ook nog eens op schone energie! Door het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van DE SolarEdge omvormer die gebruik maakt van optimizers, wordt er voor ieder paneel afzonderlijk een maximaal rendement behaald. 

Een groot VOORDEEL: de stroom die zij niet gebruiken, leveren zij voor een vergoeding terug aan hun energieleverancier. Hierdoor hebben zij de investering al binnen een paar jaar terugverdiend!

Kortom, deze investering zorgt ervoor dat zij minder afhankelijk zijn van externe partijen, geld besparen, gezonder en milieubesparend wonen!

Portfolio

NIBE WP - KLIMAX
Solar Edge 1- Klimax Installatiebedrijvem
WTW INSTA - KLIMAX