fbpx

Warmtepomp actie

 

Wat is een lucht-water warmtepomp?

Waar een koelkast de warmte onttrekt aan producten in de binnenkant en afgeeft aan de buitenkant van de koelkast, werkt het bij een warmtepomp net andersom. Een lucht-water warmtepomp wint warmte uit de lucht en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem. Een warmtepompsysteem bestaat uit 3 delen: een bron, warmtepomp en afgiftesysteem. De bron is buitenlucht, waaraan warmte wordt onttrokken. Vervolgens verhoogt de warmtepomp de temperatuur naar een comfortabel niveau. Het afgiftesysteem is de wijze waarop de warmte wordt afgegeven binnen het huis; vloerverwarming, radiatoren etc. Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis neemt dus toe, maar het gasverbruik neemt af. Wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂-uitstoot en de energierekening uiteraard nog lager. Bron: www.hetnieuweverwarmen.nl

BENG!

Bijna Energie Neutraal Gebouw. Met een lucht-water warmtepomp zet u de eerste stappen richting een energieneutraal woonhuis. De volgende stap zou kunnen zijn om zonnepanelen op uw dak te plaatsen en hiermee de elektrische energievraag af te dekken. Wij zijn tevens installateur van zonnepanelen en kunnen u als geen ander helpen om een energieneutraal woonhuis te realiseren. Wij kunnen middels onze simulatieprogrammatuur een goed beeld krijgen van de energievraag en de mogelijkheden om dit middels zonnepanelen geheel of gedeeltelijk af te dekken. Neem contact met ons op om te kijken wat voor u mogelijk is.

Besparing

Doordat u met een warmtepomp geen gas meer gaat verbruiken (voor verwarming), maar wel meer elektra, is het fijn om te weten hoeveel u met een warmtepomp gaat besparen op uw energiekosten. Op basis van het gemiddeld gasverbruik (*), door een gezin met twee kinderen, zal u jaarlijks € 290,- kunnen besparen. Wanneer u er voor kiest om ook zonnepanelen te plaatsen dan kan dit bedrag oplopen tot € 785,- (**). Indien u wilt weten wat uw exacte besparing is, kunt u contact opnemen met ons via info@klimax.nl.

(*) Gemiddeld gasverbruik van 1.350m³/jaar tegen € 0,70/Nm³

(**) Gemiddeld elektra verbruik bij 3.000 kWh/jaar tegen € 0,22/kWh en tien zonnepanelen van 300WP per stuk

NB Tijdens deze warmtepompactie hebben wij ook een aantrekkelijke actie voor zonnepanelen welke eveneens geldig is tot 1 juni 2019.

Lees hier de voorwaarden

WhatsApp Whatsapp met ons!