Disciplines

Klimaat op maat – optimaal klimaat
Wij zetten vakbekwame specialisten in voor het ontwikkelen, ontwerpen en installeren van concepten op het gebied van klimaatbeheersing. Als een werktuigbouwkundig allround installatiebedrijf, hebben wij de volgende disciplines in huis:

Warmtepomp :
De warmtepomp gebruikt warmte uit de grond, het grondwater of de lucht, en gebruikt deze warmte voor verwarming en warm water. Tevens kan het ook worden gebruikt voor koeling van het gebouw.

Bronsystemen:
Specifieke toepassing van een warmtepomp op basis van warmte uit de grond. Voordeel ten opzichte van luchtsysteem is dat de bodem een constante hoeveelheid energie afgeeft en niet afhankelijk is van verschillende weertypes. Elk bronsysteem kan gebruikt worden voor comfortkoeling van een gebouw. De temperatuur van de bodem is geschikt om rechtstreeks te koelen. Koelen met een bodem-energie-systeem is dus zeer goedkoop, duurzaam, milieuvriendelijk en comfortabel. Er zijn twee soorten bron-systemen: gesloten systemen en open systemen, waarbij de keuze afhankelijk is van de toepassing en de bodemomstandigheden.

Airconditioning: 

Aanleg van airco-installaties, met als doel het leveren van schone, gezonde, gekoelde lucht.

Centrale verwarming: 
Ontwerp, aanleg, uitbreiding en renovatie van centrale verwarmingsinstallaties, vloerverwarming, hete luchtverwarming, stadsverwarming, warmtepompen, warmtekracht, zonnecollectoren en thermische activering van betonsystemen.


Elektrotechniek: 
Aanleg van elektriciteit, welke nodig is voor een goede werking van de geplaatste installaties door een van de Klimax-bedrijven.

Loodgieterswerk:
Aanleg van de infrastructuur voor gas, water (inclusief warmwatervoorziening) en riolering (inclusief hemelwaterafvoer), inclusief de benodigde werkzaamheden aan dakdelen welke aangepast moeten worden voor het plaatsen van een luchtbehandelingssysteem.


Luchtkanalen (kunststof): 
Productie, levering en/of montage van kunststofluchtkanalen voor luchtbehandelingsinstallaties (zowel koud als warm).
De kanalen zijn onderhoudsvriendelijk, warmte-isolerend en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Luchtkanalen (overig): 
Levering en/of montage van stalen constructies (sendzimir verzinkt, roestvaststaal of aluminium).

Sanitair: 
Plaatsen van sanitair in de ruimste zin des woord. Oftewel van toiletgroepen tot de complete opzet en inrichting van (luxueuze) badkamers, toilet- en wasruimten.

Ventilatie: 
Aanleg van ventilatie-systemen om te zorgen voor voldoende verse lucht in ruimtes.