Klantverhalen < Verhaal Jasper

 

“Vanaf dag 1 hebben wij hier met comfort kunnen leven.”

Het verhaal van Jasper – Woning uit 1976

Hoe bent u tot de keuze gekomen om te gaan verduurzamen?

“In begin 2018 zijn we deze woning op het spoor gekomen. Wij kwamen uit een vrij nieuwe woning die nog 20 jaar oud was met een hoog wooncomfort. Aan dit huis van bijna 50 jaar oud moest veel gebeuren om hetzelfde wooncomfort te krijgen.

Toen we dit huis kochten, zijn we gelijk de overweging gaan nemen. Wat als we gelijk aantal stappen vooruit zetten door te kijken naar ontwikkelingen in de markt, zoals verduurzaming en energiebehoefte. 

We zijn plannen gaan maken door te kijken naar subsidie- en leningmogelijkheden. Toen kwamen we eigenlijk tot de gedachten van: “We gaan er voor!” We gingen voor een Nul op de Meter-woning en dat is gelukt!”

“We gingen voor een Nul op de Meter-woning en dat is gelukt!”

Wat voor systeem een maatregelen hebben jullie genomen?
Aangezien we hebben gekozen voor een nul op de meter woning uit de jaren 70, hebben we een aantal grondige maatregelen moeten nemen. Denk aan voorzetwanden bij eigenlijk alle buitenmuren. We hebben de vloer in hoge mate geïsoleerd en er is laag temperatuur vloerverwarming geïnstalleerd.

Wij hebben gekozen voor een luchtwaterwarmtepomp van Daikin en een balansventilatie met een warmte-terugwin-unit. Ook hebben we zonnepanelen op het dak laten plaatsen.

Hoe ervaart u het wooncomfort sinds de aanschaf van de warmtepomp?
Goed, ik kan eigenlijk niets anders zeggen. Mensen hadden ons van te voren gewaarschuwd. Dat het best veel tijd nodig had om het in te regelen en dat is ons behoorlijk mee gevallen. Je bent gedurende het jaar wel bezig om het te optimaliseren, maar vanaf dag 1 hebben wij hier met comfort kunnen leven. Zowel in de zomer als winter hebben wij nooit het gevoel gehad dat het niet comfortabel was in huis.

De buurman kwam vragen: “Staat de warmtepomp eigenlijk al aan?” Terwijl hij al een aantal weken stond te draaien en daar had hij nog helemaal niets van gemerkt.

Hoe hebben jullie de installatie gefinancierd en wat heeft het jullie opgeleverd? 
Het grootste deel van onze financiering is toch wel gegaan via de bank aangezien wij een behoorlijke verbouwing hebben gedraaid. Maar daarnaast ook gebruik gemaakt van traditionele financieringsmogelijkheden via de Energie bespaarlening en subsidie. Dat betekent dat wij tegen 1% konden lenen en de subsidiemogelijkheden die door zowel de gemeente als RVO geboden werden. Daar hebben wij eigenlijk optimaal gebruik van gemaakt.

Daarnaast natuurlijk ook een investering van eigen geld wat er toe heeft geleid dat we echt onze maandlasten omlaag hebben kunnen brengen. Dus waar we voorheen een energierekening hadden, hebben we nu door teruglevering van energie van de zonnepanelen, het omlaag brengen van het energiegebruik en geen aardgasgebruik, gewoon duidelijk lagere maandlasten kunnen realiseren.

Hoe is het traject met Klimax verlopen?
In de voorbereidingen veel geschakeld met Klimax om de juiste spullen te selecteren en samen ook echt gekozen voor kwalitatief goede technische oplossing en installatie ging eigenlijk heel soepel en hartstikke snel en vervolgens ook wel samen het hele nazorg traject doorlopen. Eigenlijk samen gezocht naar de optimale instelling hoewel we op een gegeven moment wel in hoog comfort leefde.

Maar ook de kwalitatief goede producten kwam ook terug doordat de buurman kwam vragen: “Staat de warmtepomp eigenlijk al aan?” Terwijl hij al een aantal weken stond te draaien en daar had hij eigenlijk nog helemaal niets van gemerkt.

Dus je ziet ook, de kwaliteit zit niet alleen in het materiaal zelf, maar ook in geluid. Dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het comfort wat je ervaart en de manier waarop er met de materialen om is gegaan. Zoals de optimale afstemming van de app en de app gebruiken om de ventilatie in te stellen. Ja, dat hebben we echt wel samen opgetrokken.

Wilt u net als Jasper besparen op uw energierekening?

Neem dan direct contact met ons op!

Of doe de 2-minuten check en ontvang direct van ons een vrijblijvende offerte!

WhatsApp Whatsapp met ons!