fbpx

Duurzame energie

Duurzame energie opwekken kan gedaan worden door middel van zonne-energie. Zonne-energie is schoon en voor iedereen toegankelijk. Het plaatsen van installaties voor duurzame energie is voor ons erg belangrijk. Door duurzame installaties te installeren dragen we namelijk bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. We geven de klant energie van een energiebron dat voor eeuwig beschikbaar is.

 

Zonnepanelen

De energiebron die wij beschikbaar maken voor onze klanten is zonne-energie. Het woord zegt het al zonne-energie is afkomstig van de zon. Om zonne-energie om te kunnen zetten tot elektriciteit worden zonnepanelen gebruikt. Zonnepanelen zijn panelen

die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Het klimaat in Nederland is zeer geschikt voor zonnepanelen. Een zonnepaneel wordt vrijwel altijd op het dak van een huis/gebouw plaatst om zo veel mogelijk zon op te kunnen vangen. 10 panelen op een dak op het zuiden leveren al snel 2.900 kilowattuur (kWh) per jaar op.

Naast zonnepanelen heb je ook een omvormer nodig die de gelijkstroom (de stroom uit zonnepanelen) omzet in wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die apparaten nodig hebben om te kunnen werken.

Voordelen zonnepanelen

Besparing op je energierekening – De energiekosten gaan omlaag, omdat je zelf stroom opwekt en het niet bij een energieleverancier afneemt.

Milieuvriendelijke keuze – Je verlaagt de CO-2 uitstoot van jouw huis en helpt mee aan een schonere aarde.

Waardevermeerdering van je huisDoor het plaatsen van zonnepanelen stijgt de waarde van een woning.

Zonnepanelen gaan erg lang mee – Een zonnepaneel heeft namelijk een levensduur van circa 25 jaar.

De terugverdientijd van zonnepanelen is erg kort – Zonnepanelen heb je al binnen tien jaar terug verdiend.

Zonnepanelen zijn geschikt voor het leveren van stroom voor het duurzaam verwarmen. Je kunt jouw huis duurzaam verwarmen door onder andere een warmtepomp. Lees hier meer over duurzaam verwarmen.

 

Geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Vul dan ons contactformulier hieronder in.

WhatsApp Whatsapp met ons!