Duurzaam verwarmen

Een huis goed kunnen verwarmen, is een belangrijk onderdeel van comfortabel wonen. Een huis kan op verschillende manieren verwarmd worden. Door te kiezen voor een duurzame oplossing heb je niet alleen een verwarmd huis, maar werk je ook mee aan een gezondere toekomst. Deze duurzame oplossingen verminderen namelijk de CO2 uitstoot.

Warmtepompen

Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor een CV-ketel gestookt op gas. Bij een warmtepomp wordt de warmte van buiten omgezet in warmte voor in huis. Deze warmte komt uit de bodem, grondwater of buitenlucht. Een warmtepomp een milieubewuste keuze, omdat de CO2-uitstoot wordt verlaagd door het gebruiken van elektriciteit in plaats van gas.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Bij een lucht-lucht warmtepomp bevindt zich een deel van de warmtepomp buiten en een deel binnen in het huis. De warmte die wordt gehaald uit de omgevings-, buiten- of ventilatielucht wordt overgedragen aan het koudemiddel. De warmte wordt binnen via het koudemiddel overgedragen aan het afgiftesysteem in de woning. Dit zijn vaak bestaande radiatoren, vloerverwarming en/of tapwatersystemen.

Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit een waterbron uit de grond. Uit een put wordt water omhoog gepompt. Dit water wordt gebruikt om het huis en tapwater te verwarmen. Uit een andere put wordt het afgekoelde water terug in de grond gepompt. Het buitendeel van de warmtepomp bevindt zich dan ook onder de grond.

Klimax-installatiebedrijven-daikin-lucht-lucht-warmtepomp

Lucht-Lucht warmtepomp

De lucht-lucht waterpomp haalt warmte uit de buitenlucht om het huis te verwarmen. Bij een lucht-lucht warmtepomp bevindt zich een deel van de warmtepomp buiten en een deel binnen in het huis. Het buitendeel wint warmte en draagt het over aan het koudemiddel van de warmtepomp. Door het binnendeel wordt vervolgens uit het koude middel de warmte gehaald. De lucht lucht warmtepomp ziet er uit als een airco-installatie en kan vaak ook worden ingezet om te koelen.

Hybride warmtepompsysteem

Een hybride warmtepomp of hybride ketel is een combinatie van een hr-ketel en warmtepomp. Een hybride warmtepomp is bij de meeste huize het makkelijkste toepasbaar. In landen met een fijnmazige gasinfrastructuur, zoals Nederland, is de hybride variant een interessante optie om het gasverbruik te verlagen. Het grootste deel van het jaar zorgt de warmtepomp, die de lucht (ventilatie- of buitenlucht) als warmtebron gebruikt, voor het verwarmen van het huis. Een hr-ketel wordt hierbij alleen nog gebruikt voor het verwarmen van tapwater en bij extreem koude dagen. In enkele gevallen levert dit type ook een deel van de warm tapwatervraag.

Voordelen warmtepomp

  Lange levensduur

 Weinig onderhoud

  Waardevermeerdering van uw huis

  Klaar voor de toekomst

  Mogelijkheden tot subsidie

  Duurzame keus

 

Erkend Dealer

Klimax is erkend dealer van het merk Daikin. Bekijk alle warmtepompen en andere producten van  Daikin.

Zonneboilers

Zonneboilers zien er bijna hetzelfde uit als zonnepanelen, maar leveren naast stroom ook warm water. Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor gas, want het zorgt niet voor CO2-uitstoot en zonlicht kan nooit opraken. Een zonneboiler wordt niet het hele jaar gebruikt. Als er minder zonlicht is zoals in de winter, kan een combiketel of een warmtepomp helpen.

Zonnepanelen kunnen energie voor het verwarmen duurzaam opwekken. Zonnepanelen kunnen ook door ons geleverd worden. Hierdoor wordt een huis nog meer waard en wordt het een (bijna) energieneutraal huis. Lees hier meer over duurzame energie.

Pelletkachel (Biomassa)

Naast warmtepompen en zonneboilers is biomassa ook een alternatief voor het gas. Biomassa is het verbranden, vergassen of vergisten van organische materialen zoals hout of houtpellets(houtkorrels). De energie uit biomassa komt vrij in de vorm van warmte. In tegenstelling tot gas of kolen, is biomassa een energiebron dat nooit op zal raken. 

 

Klimax installeert ook pelletkachels, omdat het minder vervuilend is dan aardgas. Een slecht geïsoleerd huis kan hier voor een niet al te hoge prijs mee verwarmd worden.

Ben je geïnteresseerd in het duurzaam verwarmen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

WhatsApp Whatsapp met ons!